Wellcome to

Making Things Happen Blog

5 שלבים לתכנון לו״ז שבועי ועמידה ביעדים

איך את מרגישה כאשר שבוע חדש מתקרב? אם את מרגישה לחוצה כי את לא מוכנה בכלל להתחיל שבוע חדש גדוש במשימות ומטלות, לא מרגישה שניצלחת מספיק טוב את הזמן שלך בסופ״ש ובכל יום ראשון את מבולבלת ולא יודעת מאיפה להתחיל – הפוסט הבא הוא בשבילך.

כולנו חווים את הבקרים הללו ביום ראשון שמרגישים לנו לחוצים. כולנו השארנו דברים עד הרגע האחרון ואז התלוננו בסוף השבוע על כך שאין לנו מספיק זמן. כן, לא רק את כזו.

החרדה והפחד הזה קורים בדרך כלל כשאת עוברת את השבוע בלי תוכנית מסודרת.

אם את לא יודעת מה את צריכה לעשות ומתי את הולכת לעבוד על זה, הסיכוי שזה יקרה הוא די קלוש.

למה כדאי לתכנן את השבוע שלך?

אם אין לך אפילו רמז לתוכנית שבועית ודרכי פעולה לקידום המשימות שלך את לא תוכלי להספיק את כל מה שאת רוצה לעשות. שבוע ללא תוכנית תגרום לך להיות מבולבלת,לחוצה, לא מרוכזת ואת מעדיפה להימנע מזה כמה שאפשר. את יכולה לגרום לכך שהשליטה על הלו״ז שלך תהיה בידיים שלך.

תכנון השבוע שלך נותן לך זמן ומקום להבין איך את הולכת להתאים הכל.

אם את מנסה להתקדם בעבודה ובחיים האישיים שלך, תכנון השבוע שלך יעזור לך להגיע לשם.

תכנון חשוב כי הוא עוזר לך לנצל את הזמן שלך בצורה היעילה ביותר. את יכולה לאמוד באופן מציאותי כמה את יכולה להספיק וכמה זמן יש לך לעשות את זה. בדרך זו, את תוכלי להרגיש הצלחה בידיעה שעשית את מה שרצית לעשות.

כשאת מתכננת את השבוע שלך, את בעצם רוצה ליצור קווי מתאר של מה שאת הולכת לעשות בכל יום. תוכנית זו לא חייבת להיות מפורטת במיוחד, אבל היא אמורה לעזור לך להרגיש מוכנה לכל השבוע.

בפוסט הזה, תקבלי 5 שלבים שיעזרו לך לתכנן את השבוע שלך בצורה פרודוקטיבית ויעילה יותר!

שלב 1: סכמי את המשימות הגדולות 

בדקי את כל היעדים החודשיים שהצבת לעצמך – צרי רשימה בנקודות בלבד את כל המשימות והתוכניות החודשיות שלך. גם אישי וגם מקצועי.

לאחר מכן צרי סדר עדיפויות למשימות עם תאריכי דדליין לפי רמת דחיפות.

שלב 2: פירוק למשימות קטנות

זה הזמן לפרט קצת יותר – קחי את המשימות הגדולות של החודש וצמצי על פי הדיי ליינים את המשימות הדחופות שעלייך לסיים כבר בשבוע הזה. כל משימה גדולה – פרטי לכמה משימות קטנות לפי שלבים.

לדוגמא: אם עלייך להכין מצגת ללקוח במהלך החודש כך יראה פירוק למשימות קטנות:

  1. כתיבת נקודות חשובות למצגת וחלוקה לנושאים מרכזיים ותתי נושאים.
  2.  פירוט התוכן במצגת
  3. העברת תוכן המצגת לפאוור פוינט/ קאנווה
  4. עיצוב המצגת
  5. מעבר על כל המצגת וסגירת הקובץ
  6. שליחה ללקוח

ברגע שלקחת משימה גדולה ופירקת אותה לתתי משימות את יכולה לבצע בכל יום משימה אחת קטנה, או אפילו כמה משימות ובכך לסיים במהירות את המטלה.

שלב 3: הגדירי את סדרי העדיפויות שלך

לאחר שפירקת את כל המשימות שלך למשימות קטנות זה הזמן להחליט מה צריך לעשות קודם ולבנות סדר עדיפויות למשימות דחופות יותר ופחות.

ברשימת המשימות השבועיות שלך סדרי את המשימות לפי סדר מהדחוף ביותר לדחוף פחות. מומלץ לעבוד עם מערכת לניהול משימות כמו Trello/ Monday.

עבדי לפי דד ליינים ברורים ודווקא את המשימות שפחות בא לך לעשות עשי אותם קודם. כדי שיהיו מאחורייך.

שלב 4: צרי שלבי פעולה

צרי רשימה של כל שלבי פעולה עבור משימות בעלי סדר עדיפות גבוהה.

חשבי על שלבי פעולה שיעזרו לך להשלים את המשימות הדחופות ביותר במהרה, מהצעד הראשון ועד האחרון.

שלב 5: קבעי את לוח הזמנים שלך

נסי להבין על אילו מהמשימות הדחופות שלך את הולך לעבוד בכל יום בשבוע. הקצי לכל משימה דחופה יום ייעודי שבו את מתרכזת רק במשימה אחת ספציפית.

עבור כל יום בשבוע, בחרי את 'דבר אחד גדול' שאת פשוט חייבת להיעשות. זה יעזור לך להישאר ממוקדת ולהגשים את הדבר החשוב ביותר קודם.

אני מקווה שהפוסט הזה נתן לך כמה רעיונות ליצירת תהליך תכנון שבועי משלך כדי שתוכלי להגדיר את לוח הזמנים שלך לשבוע סופר פרודוקטיבי. 

שתפי כל טיפ לתכנון שבועי שאת ממליצה עליו בתגובה למטה!

פוסטים נוספים שיכולים לעניין אותך...