
Wellcome to
Making Things Happen Blog
כולם חושבים שמוטיבציה היא המפתח לביצוע דברים. בלי מוטיבציה, קשה להתחיל משהו זה נכון,
אבל בימים שאין לך מוטיבציה, זה הזמן לפנות למשמעת עצמית.
משמעת עצמית ועקביות כל כך חשובים לנו, עצם המילה ״משמעת״ מקושרת לנו עם אפס כיף ולכן לעיתים קשה לנו לראות כמה משמעת עצמית חשובה וחיובית לנו.
אם את נותנת להסחות דעת לשלוט ביום שלך ואת מקבלת החלטות רק על סמך איך שאת מרגישה, ייתכן שלעולם לא תגיעי לאן שאת רוצה להיות.
זה אולי כיף יותר לצפות בנטפליקס, אבל את חייבת משמעת עצמית כדי לעבור את הרגעים שבהם אין לך מוטיבציה.
בפוסט הזה, תקבלי 5 טיפים לשינויים קטנים שאת יכולה לעשות שיעזרו לך לשפר את המשמעת העצמית שלך גם כשאת מרגישה קצת עצלנית.

מהי משמעת עצמית בעצם?
משמעת עצמית היא היכולת לרדוף אחרי מה שאת רוצה למרות הפיתויים לנטוש אותו.
משמעת עצמית כרוכה בעשיית פעולות שוב ושוב עד שהן הופעות לחלק מהשגרה ואורח החיים שלך, בשביל שפעולה כלשהי תהפוך להרגל יש לבצע אותו 180 פעמים! באופן קבוע, באותה הצורה.
בין אם את חושבת על זה כמשהו שאת עושה או משהו שאת נמנעת מלעשות, משמעת עצמית היא משהו שאנשים רבים מקשרים להצלחה.
אם חושבים על ספורטאים אולימפיים, כישרון כמובן תורם להצלחתם, אבל אלו שהכי ממושמעים זוכים במדליות. אנשים שמקיימים את המחויבויות שלהם לעצמם ולאחרים הם אלה שמקדימים בהצלחה.
אולי את לא חושבת שיש לך משמעת עצמית, אבל לכולנו יש משמעת בדרך זו או אחרת מבלי שנבין זאת. אם את תמיד אומרת לעצמך שאין לך משמעת עצמית, הגיע הזמן לשחרר את הלך הרוח הזה.
זו לא תכונת אישיות, זה שריר שאפשר לפתח. אז הפסיקי להשתמש בזה כתירוץ.

איך נראית משמעת עצמית?
עקביות עוזרת לנו לפתח משמעת עצמית. אם יש לך מטרות שאת רוצה להשיג או הרגלים שאת רוצה לאמץ, אם תבצעי את הפעולות בשביל להשיג את אותם ההרגלים באופן עקבי תפתחי בזכות זה משמעת.
כאשר המוטיבציה לא מצליחה לעורר אותך, משמעת עצמית נמצאת שם כדי לעזור לך לעשות זאת בכל מקרה.
אחת הסיבות לכך שמשמעת עצמית מאתגרת לעיתים היא משום שאנו רואים בה דבר שלילי.
אם את נשארת עם הלך הרוח שמשמעת עצמית שווה חסך, ייתכן שאת מעכבת את עצמך. במקום זאת, חשבי על משמעת עצמית במונחים של עשייה עקבית של דברים כי הם חשובים לך.
כשאת עושה דברים כי את נהנית מהם ורואה בבירור את היתרונות שבעשייתם, סביר יותר שתהי עקבית איתם. לא תוכלי ללכת לחדר כושר באופן עקבי אם את לא נהנית מזה, אז את צריכה למצוא דרכים להפוך את זה למהנה. התמקדי ביצירת משמעת סביב הדברים שאת מוצאת מועילים, לא הדברים שאת חושבת שאת צריכה לעשות.

אם אמרת לעצמך שאת צריכה להשתפר במשמעת עצמית, הנה 5 דרכים לעבוד על זה בכל יום (במיוחד כשאת מרגישה עצלנית או חסרת מוטיבציה):
1. צרי טקסים קטנים
טקסים קטנים וסביבות מסוימות יכולים לעזור במשמעת עצמית. נאמר שאת עצמאית שעובדת מהבית ואת צריכה להתיישב ולהתחיל לעבוד בבית על המחשב – זה מצריך משמעת עצמית.
צרי לעצמך טקס קבוע מדי יום המוביל לפעולה הזו. מקלחת בבוקר, תתארגני כאילו שאת יוצאת מהבית למשרד, הכיני את פינת העבודה ללא הסחות דעת (שולחן נקי ומסודר), הכיני קפה והתיישבי.
הטקס הקטן הזה הזה ישלח למוח שלך איתות של ״עכשיו אני בעבודה״ והחזרתיות של הפעולות הללו תוביל למשמעת ותעזור לך לעמוד בהתחייבויות שלך.
2. תהי ברורה עם סדר העדיפויות שלך
כשאת החלטית עם סדר העדיפויות שלך, קל יותר להימנע מהחלטות שתצטערי עליהן מאוחר יותר ותבזבזי עליהן זמן. השתדלי להתמקד בדבר אחד בכל פעם.
לדוגמא: אם את צריכה לעשות עכשיו משהו חשוב לעסק שתכננת לעשות אבל חברה מזמינה אותך לבלות, את צריכה להחליט אם זה מועיל יותר להמשיך לעבוד או לקחת הפסקה עבור החברה שלך.
זה בסדר לוותר על לוח זמנים נוקשה ולהיות ספונטנית מדי פעם, אבל סדרי עדיפויות ברורים יעזרו לך להבין מתי והאם זה כדאי לך.
אחת הדרכים לעשות זאת היא לשאול את עצמך, "האם זה יהפוך את חיי לקלים או קשים יותר בעתיד?"
3. התחייבי לעקביות
אם את מתקשה להחליט באיזו תדירות את רוצה לעשות משהו, נסי לעשות זאת כל יום.
עקביות מצליחה כאשר מבצעים פעולה בכל יום את בעצם מונעת מהמוח שלך לקבל החלטה באיזו תדירות לעשות את זה. את פשוט מתרגלת לעשות את אותו הדבר בכל יום.
דוגמא: לסדר בכל בוקר את המיטה.
אם תחליטי שאת רוצה להתחיל בפעולה הקטנה הזו כשאת מתעוררת, תעשי את זה יום, יומיים, שבוע חודשיים והפעולה תהפוך לאוטומטית. לבסוף, לא תוכלי להתחיל את היום שלך אם המיטה שלך לא מסודרת כי זו הפעולה הראשונה ביום שאת מתחילה ומסיימת והיא הפכה לחלק בלתי נפרד מהשגרה שלך. זו עקביות.
4. עקבי אחר ההתקדמות שלך
אם אתה רוצה לעשות משהו כל יום, בצעי מעקב אחר ביצוע אותה משימה/ פעולה.
ככה שתראי את כמות הפעמים שהצלחת לבצע ברצף את אותה המשימה תקבלי את הבוסט האנרגטי שאת צריכה והמוטיבציה להמשיך לבצע זאת. הרצף גורם להרגשה של הצלחה.
5. פשוט תתחילי!
אם את נוהגת לדחות משימות עד הרגע האחרון, הקלי על עצמך על ידי התחייבות לעשות צעד אחד קטן. לעתים קרובות אנחנו נמנעות ממשימות עד הרגע האחרון וזה מצחיק לנו ויושב לנו על הלב.
הפעולה הזו שאת דוחה כבר הרבה זמן? בצעי אותה על הבוקר המשימה הראשונה ביום! את תחושי הקלה שתסיימי וכל שאר היום יהיה פנוי רגשית לבצע דברים שאת יותר אוהבת. פשוט בבום, במכה אחת.
לדוגמא: אם את לא אוהבת להתעסק באדמיניסטרציה בעסק שלך, לשלוח דרישות תשלום.
בצעי את המשימה הזו בשעה הראשונה שבה התיישבת לעבוד. הקציבי למשימה הזו זמן – שעה אחת או חצי שעה שבה את מסיימת עם המטלה הזו! לאחר מכן את תרגישי מדהים כי היא תהיה מאחורייך.
אחרי כל זה – אל תשכחי גם לנוח!
היום שלך לא חייב להיות מלא עד אפס מקום במשימות פרודוקטיביות. את צריכה לתת לעצמך זמן כדי להטעין אנרגיה חדשה. אחרת, משמעת לא תיתן לך הרבה חיים. אם יש לך יום קשה במיוחד, תני לעצמך רשות לקחת הפסקה.